Drop Down Menu
  Ana Sayfa
Tork Konvertörü Nedir?
Tork Konvertörü Elemanları
Operasyonel Aşamaları
Verimlilik ve Tork Çarpma
Lock-Up Tork Dönüştürücüler
Yararları Ve Zayıf Noktaları
  Verimlilik ve Tork Çarpma
Bir tork konvertör yüzde 100 bağlantı verim elde edemez. Genellikle kavrama aşamasında ivme faz ve düşük verimlilik sırasında verimliliğin artırılması, durak sıfır verimlilik: Klasik üç unsur tork konvertörü ∩ benzer bir verimlilik eğrisi vardır. Dönüştürücü birleştirme aşaması girdiği verimlilik kaybına stator tarafından üretilen türbülans ve akışkan akışının bir müdahale sonucu olduğunu ve daha önce belirtildiği gibi, yaygın olarak, bir tek yönlü bir kavrama üzerinde stator montaj ile aşılır.

Hatta tek yönlü stator kavrama parası ile, bir dönüştürücü bir eşdeğer ölçekli sıvı kavrama olarak bağlantı aşamasında verimlilik aynı düzeyde elde edemez. Her zaman bazı güç emici türbülans oluşturur gibi bazı kaybı, stator varlığı (hatta grubunun bir parçası olarak dönen olsa) kaynaklanmaktadır. Kaybı en Bununla birlikte, sıvı kütle hem de radyal olarak düz bıçakları kinetik enerjiyi emmek olmayan eğri veya açılı türbin kanatları, neden olur. Türbin bıçak geometrisi tork çoğalmaya dönüştürücü yeteneğini önemli bir faktördür olduğu için, tork çarpma ve bağlantı verimlilik arasındaki ticaret-off kaçınılmazdır. Yakıt ekonomisi istikrarlı gelişmeler piyasa güçleri ve hükümet ferman tarafından zorunlu olan otomotiv uygulamaları, olarak, bir kilitleme debriyaj neredeyse evrensel kullanım işlemi seyir sırasında verimliliği denklemden dönüştürücü ortadan kaldırmak için yardımcı oldu.

Bir dönüştürücü tarafından üretilen tork çoğalması azami miktarı, türbin ve stator bıçakların boyutları ve şekli, son derece bağlıdır ve dönüştürücü operasyon durma aşamasında ya da yakın olduğunda oluşturulur. Tipik durak tork 1.8:1 en fazla otomotiv uygulamaları için 2.5:1 için çarpma oranları aralığı (çok eleman tasarımları rağmen kullanılan olarak Buick Dynaflow ve Chevrolet Turboglide daha üretmek olabilir). Sanayi, demiryolu, ya da ağır deniz güç iletim sistemleri için tasarlanmış özel dönüştürücüler 5.0:1 çarpma kadar yeteneğine sahiptirler. Genel olarak, maksimum tork çarpma ve verimlilik-yüksek durak oranı dönüştürücüler düşük durak oranı dönüştürücüler daha az mümkün tork çarpma sağlamak eğilimindedir ise, bağlantı hızı altında nispeten verimsiz olma eğilimi arasında bir denge vardır.

Tork çoğalması türbin çıkış şaftına verilen tork artar, aynı zamanda akışkanın sıcaklığı yükselterek ve genel verimliliğini azaltır, dönüştürücü içindeki kaymayı artırır. Bu nedenle, tork konvertörü özelliklerini dikkatle uygun olmalıdır tork eğrisi güç kaynağı ve amaçlanan uygulama. Stator ve / veya türbin kanat geometrisi değiştirme tork ahır özellikleri yanı sıra biriminin genel verimi değişecektir.Örneğin, yarış sürükleyin otomatik şanzıman sık sık off-the-line tork geliştirmek için yüksek hızlarda durak üretmek için modifiye dönüştürücüler kullanmak ve daha hızlı motorun güç bandı almak için. Karayolu araçları genellikle ısı üretimi sınırlamak için düşük durak tork dönüştürücüler kullanmak ve aracın özelliklerine daha sağlam bir his sağlar.

Bir kez bazı bulunan bir tasarım özelliği General Motors otomatik şanzıman dillerinin hangi değişken adım stator, oldu saldırı açısı motor hızı ve yük değişikliklere yanıt olarak farklı şekillerde olabilir. Bunun etkisi dönüştürücü tarafından üretilen tork çoğalması miktarı değişiklik oldu. Hücum normal bir açıda, stator çarpma ılımlı bir miktarda üretmek ama etkinliği daha yüksek bir seviyeye sahip için dönüştürücü neden oldu. Sürücü aniden gaz açtıysanız, bir vana verimlilik pahasına tork çarpma artan, saldırı farklı bir açıya stator adım geçmek istiyorsunuz.

Bazı tork dönüştürücüler tork çarpma daha geniş bir yelpazesi sunmak için birden fazla stator ve / veya birden fazla türbinleri kullanın. Bu çok-elemanlı dönüştürücüler otomotiv yayınlar daha endüstriyel ortamlarda daha sık görülür, ama gibi otomotiv uygulamaları Buick 'in Üç Türbin Dynaflow ve Chevrolet 'nin Turboglide da var. Buick Dyna akışı kendi planet dişli tork çarparak özellikleri araç hızı arttıkça yalnızca ikinci türbin kullanarak, düşük vites ve bypass ilk türbin için tork konvertörü ile birlikte set kullandı. Bu düzenleme ile ticaret-off kaçınılmaz düşük verimlilik ve sonunda bu yayınlar, geleneksel üç elemanı tork konvertörü ile daha verimli üç hız birimleri lehine kesildi.
Ana Sayfa
Sık Kullanılanlara Ekle
Sertifikalarımız
Kurumsal
Hakkımızda
Misyon - Vizyon
Faaliyet Raporları
Genel Kurul Bilgileri
Ticaret Sicil Bilgileri
Hizmetlerimiz
Tork Konverter Revizyonu
Burç Takımları İmalatı
Çelik, Bronz, Metalik İmalatı ve Torna İşleri
Yağ Pompaları Revizyonu
Türbün Tamiri
Tork Konvertör Tamiri
Zf Türbün Tamiri
DPO Türbün Tamiri
Tork Konvertörü Yedek Parça Tamiri
Ürünlerimiz
Balatalar
O-ringler ve Keçeler
Rulmanlar
Tork Bakalitleri
Bronz Pullar
Foto Galeri
Torna Atölyemiz
İletişim
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Kroki
© 2024 | Turan Torna | Her Hakkı Saklıdır.
» Aktif Ziyaretçi: 1 » Bugün Gelen: 10 » Toplam Ziyaretçi: 350818 » Bu sitemizi ziyaretiniz