Drop Down Menu
  Ana Sayfa
Tork Konvertörü Nedir?
Tork Konvertörü Elemanları
Operasyonel Aşamaları
Verimlilik ve Tork Çarpma
Lock-Up Tork Dönüştürücüler
Yararları Ve Zayıf Noktaları
  Operasyonel Aşamaları
Bir tork konvertör operasyonun üç aşaması vardır:

  • Stall . Römork çarkın güç uygulayarak, ancak türbin döndüremezsiniz. Örneğin, bir otomobil, çalışma bu aşamada sürücü yerleştirmiş oluşacak iletim viteste ama uygulamak için devam ederek aracın hareket engelliyor frenler . Yeterli giriş gücü (ortaya çıkan çarpma denir uygulandığı takdirde hızda, tork konvertörü maksimum tork çarpma üretebilir durak oranı ). Yük (örneğin, araç) ilk pompa ve türbin hızı arasında çok büyük bir fark olacak gibi, hareket etmeye başladığında durak aşaması aslında kısa bir süre sürer.

  • Hızlanma. Yük hızlanan ama yine de pervane ve türbin hızı arasında nispeten büyük bir fark yoktur. Bu durumda, dönüştürücü durak koşullar altında elde edilebilir ne daha az tork çarpma üretecek. Çarpım miktarının pompa ve türbin hızının yanı sıra çeşitli tasarım faktörleri arasında gerçek bir fark bağlı olacaktır.

  • Kavrama. Türbin çarkı hızının yaklaşık yüzde 90 oranında gerçekleşmiştir. Tork çarpma aslında kesildi ve tork konvertörü basit bir sıvı kavrama benzer bir biçimde hareket etmektedir. Modern otomotiv kilitleme debriyaj, geliştirmek eğilimi bir prosedür uygulanır nerede uygulamaları, bu operasyon bu aşamada genellikle yakıt verimliliği .

Tork çoğalmaya tork konvertörü en temel unsur stator yatıyor. Klasik sıvı kavrama tasarımı, yüksek kayma dönemleri sıvı akışı verimliliğini ve önemli atık ısı üretimi önemli bir kaybına neden çark dönme yönüne karşı çark için türbin dönen neden olur. Bir tork konvertörü aynı koşul altında, dönen sıvı yerine onu engelleyen pervanenin dönüş yönüne göre, yardımcı böylece stator tarafından yönlendirilecektir. Sonuç olarak dönen sıvı enerji o kadar geri kazanılır ve ana işletici tarafından sürülen çarkı uygulanan enerjiye ilave edilir. Bu eylem, çıkış torku bir artış meydana getirme, türbin yönlendirilmeden akışkanın kütle önemli bir artışa neden olur. Dönen sıvı başlangıçta pervane döndürme ters bir yönde seyahat olduğu için, stator aynı şekilde yönünü değiştirmek için sıvı, önlenebilir bir etkisi zorlar olarak kontra döndürmek için çalışır tek yönlü stator kavrama .

Düz bir sıvı kavrama kullanılan radyal düz bıçaklar farklı olarak, bir tork konvertörü en türbin ve stator köşeli ve eğri bıçakları kullanın.Stator bıçak şekli ne pervane dönme denk zorlayarak, akışkan yolunu değiştirir. Türbin kanatlarının uyan eğrisi ikinci işini yapmak, böylece doğru stator için dönen sıvı doğrudan yardımcı olur. Küçük varyasyonların dönüştürücü performansını önemli değişikliklere neden olabilir olarak bıçakların şekli önemlidir.

Durak ve tork çarpma meydana geldiği hızlanma aşamaları sırasında, stator nedeniyle eylemi sabit kalır tek-yönlü kavrama . Tork konvertörü kavrama aşaması yaklaştıkça Ancak, türbin dönen sıvının enerji ve hacmi giderek aynı şekilde azaltmak için stator üzerinde baskı neden azalır. Bir kez bağlantı aşamasında, dönen akışkan yönünü tersine çevirmek ve şimdi çark ve türbin, stator ileri-döndürmek için çalışır bir etkisi yönünde dönecektir. Bu noktada, stator debriyaj yayınlayacak ve pervane, türbin ve stator tüm (az ya da çok) bir birim olarak dönecek.

Kaçınılmaz olarak, sıvının, bazı kinetik enerjisi dönüştürücü atık ısı (su soğutma ile pek çok uygulamalarda harcanmış) oluşturmak için neden, sürtünmeden dolayı ve türbülansa kaybolur. Genellikle kaybı pompalama olarak adlandırılan bu etki, en durak koşullarında veya yakın telaffuz edilecektir. Modern tasarımlarda, bıçak geometrisi türbin aşırı ısınma az tehlike ile uzun süre durdu olanak sağlayan düşük fan hızı, az yağ hızı en aza indirir.
Ana Sayfa
Sık Kullanılanlara Ekle
Sertifikalarımız
Kurumsal
Hakkımızda
Misyon - Vizyon
Faaliyet Raporları
Genel Kurul Bilgileri
Ticaret Sicil Bilgileri
Hizmetlerimiz
Tork Konverter Revizyonu
Burç Takımları İmalatı
Çelik, Bronz, Metalik İmalatı ve Torna İşleri
Yağ Pompaları Revizyonu
Türbün Tamiri
Tork Konvertör Tamiri
Zf Türbün Tamiri
DPO Türbün Tamiri
Tork Konvertörü Yedek Parça Tamiri
Ürünlerimiz
Balatalar
O-ringler ve Keçeler
Rulmanlar
Tork Bakalitleri
Bronz Pullar
Foto Galeri
Torna Atölyemiz
İletişim
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Kroki
© 2024 | Turan Torna | Her Hakkı Saklıdır.
» Aktif Ziyaretçi: 1 » Bugün Gelen: 30 » Toplam Ziyaretçi: 350838 » Bu sitemizi ziyaretiniz