Drop Down Menu
  Ana Sayfa
Tork Konvertörü Nedir?
Tork Konvertörü Elemanları
Operasyonel Aşamaları
Verimlilik ve Tork Çarpma
Lock-Up Tork Dönüştürücüler
Yararları Ve Zayıf Noktaları
  Tork Konvertörü Elemanları
 
 
TORK KONVERTÖRÜN İÇİ Resimde gösterildiği gibi tork konvertörün içinde 4 adet bileşen vardır; • Pompa • Trübün • Stator • Vites kutusu Tork konvertörün çevresi motorun kavramasıyla civatalandırılır böylelikle motor hangi hızda olursa olsun dönerek işlevini sürdürür. Tork konvertör pompasını oluşturan kanatçıklar konvertörün çevresine iliştirilmiştir böylelikle kanatçıklar motorun aynı hızıyla döner. Resimde kesilerek gösterilen kısım bize tork konvertörün içindekilerin nasıl bağlanmış olduğunu gösterir.
 
Tork konvertör içindeki pompa santrifüjal pompanın bir türüdür. Döndürüldüğünde, yağ dışarıya fırlar ve yaratmış olduğu vakum merkezdeki daha fazla yağı içine çeker. Yağ; vites kutusuna bağlantıyı sağlayan tribünün kanatçıklarına girer. Turbin vites kutusunu döndürerek arabanın çalışmasına sebep olur. Aşağıdaki grafikte türbinin kanatlarını eğik bir şekilde görebilirsiniz. Bunun anlamı dışardan trübünün içine giren yağın; türbinin merkezinden dışarı çıkmadan önce yönünün değiştirilmesi gerektiğidir.
 
Başka bir deyişle; hareket eden bir objenın yönünü değiştirmek, objeye güç uygulayarak olur (objenin araba yada yağın damlası olması fark etmez).objenin yönünüde ancak ters yönden güç uygulayarak değiştirebiliriz. Trubin yağın yönünün değiştirmesi sebebiyle, yağ turbinin dönmesine sebep olur.
Trubinin merkezinden dışarı çıkan yağ, tekrar turbin içine girdiğinde yönünü değiştirir. Resimdeki okları takip ederseniz daha iyi anlayabilirsiniz. Yağın pompaya vumasına izin verildiğinde, motor yavaşlar, güç kaybeder. Bunun nedeni statordur. STATOR Stator tork konvertorün merkezinde konumlanmıştır. Görevi yağ pompalara tekrar vurmadan, yağın yönünü değiştirmektir. Bu olay tork konvertörün etkiliğini arttırır. Stator agresif kanat dizaynına sahiptır bu tamamiyle yağın yönünün tersinirliğiyle alakalıdır. Tek yönlü kavrama vites kutusu içindeki sabit şafta bağlanır. Bu düzenlemenin nedeni statorun yağ ile dönemeyebilecek olmasıdır.
 
STATORTORK KONVERTÖRÜN İÇİ
Ana Sayfa
Sık Kullanılanlara Ekle
Sertifikalarımız
Kurumsal
Hakkımızda
Misyon - Vizyon
Faaliyet Raporları
Genel Kurul Bilgileri
Ticaret Sicil Bilgileri
Hizmetlerimiz
Tork Konverter Revizyonu
Burç Takımları İmalatı
Çelik, Bronz, Metalik İmalatı ve Torna İşleri
Yağ Pompaları Revizyonu
Türbün Tamiri
Tork Konvertör Tamiri
Zf Türbün Tamiri
DPO Türbün Tamiri
Tork Konvertörü Yedek Parça Tamiri
Ürünlerimiz
Balatalar
O-ringler ve Keçeler
Rulmanlar
Tork Bakalitleri
Bronz Pullar
Foto Galeri
Torna Atölyemiz
İletişim
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Kroki
© 2024 | Turan Torna | Her Hakkı Saklıdır.
» Aktif Ziyaretçi: 1 » Bugün Gelen: 65 » Toplam Ziyaretçi: 367781 » Bu sitemizi ziyaretiniz